Weesnieuws

Iconische ‘gele dildo’ na jaren van schoolplein gehaald

Het Veenlanden College in Vinkeveen heeft een kunstwerk dat bekend stond als ‘gele dildo’ van het schoolplein verwijderd. De school gaat het terrein opnieuw inrichten.

,,Toch een beetje met een traan… daar gaat het kunstwerk. Na jaren trouwe dienst en al die jaren symbool voor locatie Vinkeveen, maakt hij plaats voor een nieuwe visie op het schoolplein”, meldt de school op Facebook.

Nostalgie

,,Oh nee, daar gaat de gele dildo”, schrijft iemand in de reacties onder het bericht op social media. De term ‘nostalgie’ komt daar ook voorbij in de reacties.

Weinig gebruikt

De ‘dildo’ werd overigens niet veel gebruikt schrijft een ander. ,,Er kon muziek uit komen geloof ik, maar er werd helaas niet veel gebruik van gemaakt.”

Toch een beetje met een traan… daar gaat het kunstwerk. Na jaren trouwe dienst en al die jaren symbool voor locatie Vinkeveen, maakt hij plaats voor een nieuwe visie op het schoolplein. De voorbereidingen zijn al een hele tijd in volle gang voor de nieuwe inrichting van het schoolplein in Vinkeveen waar bewegen en actief zijn tijdens de pauzes centraal staan. Samen met Beweegwijs wordt er nu gezocht naar een zo optimaal mogelijk gebruik van het schoolplein.


Door: Eelco Brandes, 28 maart 2017
Foto: Daar gaat de ‘gele dildo’ van het Veenlanden College in Vinkeveen © Facebook/Veenlanden College
Bron: AD